SOMMARUTSTÄLLNING 2023!

Sommaren 2023 arrangerar Ålands Slöjd & Konsthantverk en gemensam granskad utställning i Eckerö Post & Tullhus.
Den heter Livet på Kobben och är en ren konsthantverksutställning.

Livet på Kobben visar tolkningar av livet i ett litet ö-samhälle i form av konsthantverk.
Ett trettiotal konsthantverkare bosatta på kobben Åland ställer ut keramik, smide, silversmycken, trä, glas och textil i olika former.

Utställningen visas på andra våningen i Eckerö Post & Tullhus från 4 juni fram till 24 september, öppet alla dagar kl. 10-18.


Vintern 2022:

Utställningen ”Det åländska egensinnet”
– konsthantverk från Åland.

Att leva på en ö sätter sina spår. I oss människor som bor omgivna av havet finns en djupt rotad vilja att gå vår egen väg och göra på vårt eget sätt.
Ett knotigt, härdigt, fritt och lite vilt egensinne.

Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f. firade Ålands 100 år som självstyrt, demilitariserat och neutraliserat örike med denna konsthantverksutställning.

Craft Corner, Södra Esplanaden 4, Helsingfors
Utställningen pågick 10.1 – 25.2 2022.


Sommaren 2020:


FESTIVAL
– en utställning av konsthantverk från Åland och Norden
25 åländska konsthantverkare ställde ut verk med temat FESTIVAL.

Det är ett brett tema, det finns festivaler för nästan alla intressen nuförtiden.
Hantverkarna fick välja fritt hur de tolkade temat men det var glädje, fest och färg som vi ville dela med oss till besökarna.

Utställningen visades i Eckerö Post & Tullhus 17.5 – 27.9 2020.

Sommaren 2019: 

ÖAR – ISLAND CRAFT

Konsthantverk av 73 deltagare från 4 öar i Östersjön

Eckerö Post & Tullhus presenterade sommaren 2019 en utställning med nyproducerade alster av konsthantverkare från Bornholm, Gotland, Hiiumaa (Dagö) och Åland.

 

Föreningen Ålands Slöjd & Konsthantverk bjöd in motsvarande organisationer från tre andra öar i Östersjön för att stärka samarbeten och utbyten mellan dessa.

Är det möjligt att se att ett verk är skapat på en ö? Vilka tekniker och material är vanliga? Finns det likheter eller skillnader mellan de olika öarna? Hur mycket betyder lokala, äldre traditioner i dag?

I utställningen visades föremålen blandat mellan de olika deltagarnationerna och varje skylt visade vilken ö hantverkaren kommer från.

Utställningen var öppen 5.5 – 8.9 Eckerö Post & Tullhus, Eckerö, Åland

 


En stor del av föreningens verksamhet går ut på att arangera utställningar både på Åland och utanför. Stora gemensamma utställningar med kring 25 deltagande hantverkare/konsthantverkare arrangeras nästan varje år.

Tidigare utställningar