Nu är det aktuellt för professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare att lämna in ansökan till Konstrundan 2023. Ansökningstiden är 20.1–20.2.2023. Ansökningsformuläret och mera information finns på hemsidan www.konstrundan.fi.

Under första veckoslutet i september, lö–sö 2–3.9, ordnas den sextonde Konstrundan i Finland. Då öppnar de medverkande kreativa aktörerna sina arbetsrum för allmänheten. 

Syftet med Konstrundan är att öka förståelsen för inhemsk samtidskonst, konsthantverk och formgivning. År 2022 medverkade 432 konstnärer i hela landet och det blev rekordmånga besökare, sammanlagt över 28 000 besök under Konstrundan-veckoslutet! 

Som deltagare får man synlighet, nya kontaktnät, möjlighet till direkt försäljning och framför allt genererar Konstrundan många möten med konstintresserade människor. Särskilt nu efter coronapandemin känns det bra att få träffas och mötas igen.

”Konsten främjar vårt välmående och erbjuder oss både tröst och glädje. I dessa tider av oro och osäkerhet erbjuder konsten oss också medel att bearbeta våra känslor. Det värdefulla arbete som vårt lands konstnärer gör är värt all uppskattning. Konstrundan gör det möjligt att besöka konstnärernas ateljéer och inbjuder till samtal kring konsten. Under Konstrundan kan man också stöda konstnärerna genom att köpa konst direkt av dem,” understryker projektledare Martina Lindberg. 

Fredagen den 27.1.2023 ordnar vi ett infotillfälle över nätet där vi berättar mer om Konstrundan och hur man ansöker för att kunna delta. Infotillfället ordnas på tre språk: kl. 12 på svenska, kl. 13 på finska och kl. 14 på engelska. Läs mera på www.konstrundan.fi och anmäl dig till tillfället senast 25.1