En föreläsning av: Anna-Lisa Persson (SE) textil- och hållbarhetsexpert
Arrangör: Ålands Slöjd & Konsthantverk
Plats: Ålands Sjöfartsmuseum, auditoriet

Fritt att delta för alla intresserade av hållbarhet och textil!

Textil- och klädbranschen är en mycket miljöförstörande industri som orsakar stora fossila utsläpp, använder mycket kemikalier och orsakar stora vattenföroreningar. Och nästan alla textilier som tillverkas idag tillverkas på andra sidan jorden där utsläppen och exploateringen av arbetskraften också sker.

Att textilindustrin är smutsig vet de flesta idag om, och branschen jobbar för att rengöra sitt rykte. Och som konsument får du ta del av skräckbilder från fabrikskomplex i Asien samtidigt som företagen säljer plagg med gröna lappar som du ska associera med levande skogar och lekande barn. Och det finns mycket idéer och myter om textilindustrin som florerar där ute och Anna-Lisa försöker reda ut några.

OM ANNA-LISA:
Jag har sedan barnsben haft textil som mitt stora intresse och är utbildad sömmerska, textilvetare och hemslöjdskonsulent. Miljöarbete har också alltid legat mig varmt om hjärtat så att kombinera textil och miljö har fallit sig naturligt. Och under fyra år arbetade jag som textil- och hållbarhetsexpert på organisationen Sveriges Konsumenter, det är Sveriges största organisation inom konsumentfrågor. Nu arbetar jag som hemslöjdskonsulent i Skånelän samt fortsätter mitt arbete med textil hållbarhet, fast inte längre under en stor organisations vingar.

Mer om mig hittar ni på annalisapersson.se eller på Instagram under @kladsamvetet

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Ålands Landskapsregerings miljöbyrå.
VÄLKOMMEN till en upplysande föreläsning!