Ålands Slöjd & Konsthantverk jobbar intensivt med sommarens stora satsning då vi fyller hela övre våningen med jubileumsutställningen NITTI.

Utställningen har en historisk del där vi visar en del av allt det som gjorts i föreningen under dessa 90 år. Här blir det mycket information, gamla bilder och även föremål, en riktig nostalgitripp för den hantverksintresserade.

I den andra delen visas nyproducerat hantverk.
De utställda föremålen är hantverk eller konsthantverk som är inspirerat av något minst 50 år gammalt handgjort föremål.

Den här delen av utställningen är granskad av inredningsarkitekt och formgivare Mikael Löfström och tidigare verksamhetsledaren och hemslöjdsläraren Anna-Maija Bäckman.

Efter bedömningen som skedde förra veckan är det nu 24 deltagare kvar, och lite fler produkter då många har gjort hela kollektioner. Juryns övergripande omdöme var att det är mycket hög klass på hantverket.
Utställningsprodukterna har inte visats tidigare utan är gjorda för den här utställningen.

Johanna Finne från Studio Finne står för grafisk formgivning och planering av utställningen. Utställningen arrangeras i samarbete med Eckerö Post & Tullhus / Ålands museum.

Nitti öppnas den första maj 2018 kl. 14-16.