Utställningen visar en serie filurer och deras känslor.
Verken är gjorda med kol och fantasi, av Felicia Lindbäck. 

” Att kasta sig mellan ytterligheter är för mig livet. Snabbt och ogenomtänkt från det ena till det andra tills man mellan varven stannar upp och ser hur genomtänkta självklarheter tagit form.

Som kontrast till verkligheten finns fantasin, där trivs jag när det blivit för mycket av det verkliga och vice versa.

För mig är fantasi en inre värld, ett rum med en dörr som bara jag kan öppna. Rummet är oändligt och ser olika ut varje gång jag kommer dit. Det händer mycket där, otroliga grejer pågår ständigt och så fort jag får tråkigt smiter jag dit och lapar i mig av allt. Bunkrar upp och fyller på så jag står mig ett tag till ute i verkligheten.

I den här utställningen har jag synliggjort en liten skara filurer och deras känslor hämtade från en liten vrå ur min inre värld, min fantasi.

Som kontrast till det kreativa hyser jag en stark fascination för människans beteende och hennes psyke, något jag avsatt en del tid åt de senaste åren. Filurerna har växt fram under nätterna till intensiva studiedagar vid psykologiska institutionen, och jag tänker att en sammansmältning av ytterligheter och kontraster går hitta hos dem. En gestaltning av verklighet och fantasi, kreativt skapande och psykologi – som en genomtänk självklarhet när jag stannar upp och ser tillbaka. Eller så är det inte ens så mycket ytterligheter från första början, kanske är allt bara en enda härlig röra.

Jag heter Felicia Lindbäck och det är jag som med kol synliggjort FILURERNA,

Varsågoda!  ”