Intresseförfrågan angående deltagande i  Sverigedagarna 25-27 maj 2018

 

Arrangörerna för Skärgårdsmässan och Sverigedagarna har efter förfrågan av besökarna kontaktat föreningen och frågat om vi är intresserade av att arrangera en ”marknad” med åländskt hantverk på nästa års Sverigedagar. Besökarna har alltså frågat efter det åländska hantverket!

Runt 2000-2002 deltog vi i Skärgårdsmässan tillsammans med andra aktörer från Åland, men sen blev det mindre och sämre och nu de senaste åren har bara sumpen Jehu varit på plats där från Åland.
Men för några år sen började evenemanget växa igen och nu går området från Nordiska museet och längs kajerna ända till Aquaria (förbi Junibacken och Wasamuseet) och besöks under de tre dagarna av närmare 100 000 besökare.

Se mera info  om Sverigedagarna på deras hemsida. 

Arrangörerna försöker också få med flera åländska aktörer och Stallhagen, Mariepark och ev. Albanus kommer att finnas på plats.


Erbjudandet vi fått är:

De bygger ett större tält på Ålands område, (som är i Galärparken, punkt 8 på kartan) där hantverkarna kan stå tillsammans under samma tak.

Alla hantverkare får tillgång till:

En hantverksplats. Inga väggar mellan hantverkarna.

Yta: 1,5 x 2 meter (3 kvm) med ett bord (180 x 40 cm)

Allt är uppställt och klart när ni kommer till eventet.

Tältets storlek beror på hur många hantverkare som vill vara med.

Paketpris Tält + yta + bord: 2.000 kr/hantverkare.

Vi har nattvakter som bevakar området fredag-söndag.

Finns möjlighet till nattförvaring i låst container för 500 kr. El kostar också 500 kr till om man behöver det.

 

Resor och övernattning står man för själv. Man bör åka redan på torsdag till Stockholm eftersom mässan börjar kl. 10 på fredag. Men sen borde man hinna hem på söndagen.
Det finns ju en hel del vandrarhem i Stockholm och ett förslag som ligger nära är STF af Chapman & Skeppsholmen där man övernattar 3 nätter från 95 €.

Transport och förtullning
Ifall det finns tillräckligt intresse att delta så är planen att föreningen står för gemensam transport av varorna och förtullning.

Så NU vill vi veta om det finns orsak att jobba vidare med detta, veta hur många som är intresserade av att delta!

Vi vet och beklagar att det samma helg som Åland grönskar men så har det råkat bli denna gång.

 

Om du vill åka till Stockholm och sälja ditt hantverk, hör av dig på info@konsthantverk.ax eller 0457 5244007 senast måndagen 13 november!  Det här är alltså inte en bindande anmälan utan bara en intresseanmälan.

 http://www.djurgardsdagarna.se/