Ullen och den handgjorda vardagen

– och om att sticka med inspiration från ö och kust

Datum: Söndagen 21 augusti 2022 kl. 13.00.
Plats: Ålands Landsbygdscentrum, Jomalagårdsvägen 16, Jomala
Kostnad: 10 € för medlemmar i Ålands Slöjd & Konsthantverk eller Ålands Fåravelsförening. 15€ för andra.

Betalning vid dörren. Anmälan är bindande och deltagande kan avbokas endast mot sjukintyg. Förhandsanmälda har förhandstur ifall det blir många som vill gå.

ANMÄLAN HÄR!
Eller så mejlar du till kontoret info@konsthantverk.ax

Ullen och den handgjorda vardagen
– och om att sticka med inspiration från ö och kust.

Stickat från kust till kust

Erika berättar om sitt arbete med att formge plagg för handstickning. Om inspirationen från tradition, natur, landskap och vardag. Om hur hon väljer material och hur det har kommit att vara helt centralt i formgivningen, hur det är nyckeln till nyfikenheten och inspirationen och glädjen.

Dessutom berättar Erika om arbetet med hennes senaste bok som kommer ut i september 2022 – Stickat från kust till kust. Om havet, ullen och stickningen.

Presentation:
Erika Åberg är slöjdare, författare och föreläsare som sedan hösten 2014 bor på Gotland. Hon leder resor med hantverkstema där landskapet, traditionen, ullen och nyfikenheten är i fokus. I höst är hon aktuell med sin nionde bok om handgjort skapande och det är kring slöjden och stickningen med material, vardagsplagg och handens kunskap hon bygger sin verksamhet. Hon arbetar framförallt med stickning – både med material och tekniker, med ull men också med andra slöjdtekniker.

Hon är också ena halvan av Görbart – en podd om handgjort skapande.

Instagram: @wynja Mer om Erika kan du läsa här: www.wynjaproduktion.se

Mer om Görbart kan du läsa här: www.gorbart.se