Everything is connectedAlexandra Trizna

3 – 27 september 2020
Vernissage den 3 september 2020 kl 17-19.

Alexandra Trizna är glad över att för första gången presentera en helt ny inriktning i sin konst – den här gången har hon gjort allt bara på trä, efter att under en 14-årsperiod ha skapat konst på plexiglas.

Det blir 26 konstverk som inkluderar tre olika serier, samt två självporträtt daterade 2018 / 2019.

Den röda tråden i den här stora konstinstallationen är:
Att gå igenom en kris kan leda till en viktig utvecklingsprocess som man inte ska vara rädd för. Det finns styrka inom dig.

”Stormen Alfrida på Åland vintern 2019 påverkade mitt liv väldigt mycket, både personligt och professionellt. Alla träden som låg kvar på marken inspirerade mig till att skapa de här konstverken tecknade på trä. En berättelse om otrolig mental STYRKA inom varje människa.”

Första serien heter ”Mental immune system”. Titlar som ”Research your mind”, ”Expand your boundaries”, ”Calm yourself”, ”See through limitations”, ”Love yourself” är bara några titlar i den serien och som talar för sig själva.

Andra serien heter ”Life cycles”. Den består av åtta självporträtt från åldern 0 (embryo) och sen vart sjätte år fram tills idag. Det sista självporträttet är från framtiden, där konstnären är 43.

”Varje människa är som ett träd. Ringar på träd är våra livsupplevelser. Med varje ring växer vi, precis som träd gör. Det är viktigt att komma ihåg alla delar, alla ringar, för att bättre förstå vem du är på riktigt.”

Tredje serien, ”Natural resources”, blev inkopplad till ”Life cycles”. Eftersom vi människor är en del av naturen runtomkring oss var det lätt att känna i vilken ålder jag var mera som en ”fri vind”, eller som ”solstrålande energi”, eller ”hård som ett berg”.