När vi firar jul är vi ofta rätt traditionella, både med mat, klappar och var, med vem och hur vi firar.  Många av oss har också någon eller några saker som bara måste plockas fram till julen, annars känns det inte som en riktig jul. Detta föremål är ofta något som någon gjort till oss, en gåva av en vän, eller ett arv från föräldrarna som påminner om barndomens jular.    

Ålands Slöjd & Konsthantverk driver ett litet men mycket centralt galleri, GALLERIET, på andra våningen på Torggatan 15, i anknytning till och i samarbete med Viktor Crafts & Design.   

Denna jul vill vi visa några utvalda personers speciella handgjorda julföremål, det är både pynt och bruksföremål. Men eftersom vi är en hantverksförening så det förstås något som är handgjort!   
 
Åland Slöjd & Konsthantverk r.f. bjuder in till vårt galleri på Torggatan 15 i Mariehamn, till en julutställning med handgjorda julsaker som ägs och älskas av mer och mindre kända personer boende på Åland.  
 

Handgjord Jul visas 1-20 december i Galleriet, Torggatan 15, Mariehamn.  
En julutställning med handgjorda julsaker som ägs och älskas av ett tiotal mer och mindre kända personer boende på Åland.  
 

Deltagare:
Karin Erlandsson, författare
Therese Karlsson, sopran
Barbara Heinonen, stadsdirektör
Carina Karlsson, författare
Fredrik Karlström, näringsminister
Robert Jansson, verksamhetsledare, Emmaus Åland
Lotta Berner Sjölund, vd VisitÅland
Maria Säll-Öfverström, rektor Ålands Folkhögskola
Judy Kuitunen, keramiker