Inbjudan till sommarutställning 2023 i Eckerö Post & Tullhus.
Anmälan är stängd!

Ålands Slöjd & Konsthantverk har blivit tillfrågade av Ålands Museum / Eckerö Post & Tullhus, att arrangera en gemensam hantverksutställning i andra våningen i nästa sommar.

Temat för 2023 års utställning är ett år på våra öar.
Det exakta namnet på utställningen funderar vi lite mera på ännu. Man får tänka rätt fritt kring vad som händer under ett år, till exempel vårblomning, äppelskörd, Rockoff, snöslask, rådjursjakt eller midsommar.  
Ett brett tema alltså som de flesta kan hitta på något till.


Vem och Vad?
Du måste vara medlem i Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f. för att få delta i utställningen. Om du inte är medlem är du hjärtligt välkommen att bli det, kryssa för det alternativet i din anmälan så kontaktar vi dig.

Det utställda ska vara konsthantverk/hantverk av hög kvalitet; bruksföremål eller inredning. Även formgivning kan delta, t.ex. formgivning av tryckmönster.

Det är fritt att fantisera kring temat, det är brett för att så många som möjligt ska kunna delta.

Utställningsprodukterna får inte ha visats på utställning tidigare utan bör vara nygjorda och passa in i temat.

Granskning av produkter
Färdiga utställningsprodukter granskas av en lokal granskningsgrupp den 18 mars. 
Gruppen består av vik. intendent vid EPT, Julia Nyman, som är utbildad beklädnadsartesan och konstmagister samt Saara Karrenpalo, föreningens ordförande och formgivare i textil samt träartenom. Gruppen utökas med ytterligare en sakkunnig om det behövs.

Vid granskningen läggs stor vikt vid materialval, det goda hantverket och att deltagaren behärskar sin teknik och sitt material.

Bildkonst och skulptur kommer inte att godkännas till utställningen.

Planering och byggnation
En utställningsgrupp från föreningen står för formgivningen av utställningen i samråd med vik. intendenten Julia Nyman. Utställningen byggs av ideella krafter inom föreningen.
Utställningen visas i de första rummen på andra våningen, där föreningen oftast har ställt ut.

Kostnad
Anmälningsavgiften är 20€, betalas 15 februari. Om dina produkter godkänns till utställningen så tillkommer en deltagaravgift på 70€ som betalas i slutet av mars.
Deltagare måste vara medlem i Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f., medlemsavgiften är 40€/år och för studerande 10€/år.

Försäkring
Föremålen som ställs ut är försäkrade under uppbyggnad och under den tid som utställningen pågår.

Tidsplan
Anmälan till utställningen ska vara inne senast 15 januari 2023.
Anmälan är inte bindande så anmäl dig nu genast!

Du bör sen bekräfta din anmälan genom att betala anmälningsavgiften senast 15 februari. Då blir din anmälan bindande. Fakturorna skickas ut i vecka 3.

Färdiga produkter lämnas in senast 17 mars 2023. Granskning av produkterna sker 18 mars.

OBS! Om du gör flera produkter i olika färgställning/utförande så kan du lämna in de som är färdiga för bedömning och komplettera med skiss eller beskrivning på vad som kommer till.

Utställningen byggs från mitten på maj så senast 12 maj ska alla produkter vara inlämnade.

Utställningen visas i Eckerö Post- & Tullhus från 3 juni (vernissage) – 24 september 2023, dvs nästan fyra månader.


Vi vet att detta är mycket kort varsel, föreningen fick frågan i början av december. Museet konstaterade då att de inte hinner med att bygga en utställning på övre våningen också till sommaren.  Det var länge oklart hur långt renoveringen av huset skulle ha kommit inför sommaren, men nu vet de att övre våningen kommer att vara orörd och EPT vill gärna hålla den öppen i sommar.
De frågade därför föreningen om vi vill göra en utställning, så nu hoppas vi att många vill delta även om det är kort om tid. På grund av den korta tiden och så gott som obefintliga budgeten väljer vi att göra detta med de resurser som finns inom föreningen samt lite finansiell hjälp från Ålands Museum/ EPT.  

Här hittar du anmälningsblanketten!

https://forms.gle/hAGCnw7dL5V93ekX7

Välkommen med i föreningens sommarutställning i Eckerö Post & Tullhus ännu en gång!

Styrelsen genom verksamhetsledaren

Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f.