Kaffe Fassetts utställning och K.A Almgrens sidenväveri

Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f. arrangerar en medlemsresa till Stockholm (även andra kan delta men medlemmar har första tjing och deltar till rabatterat pris).

Vi åker till Stockholm för att se Kaffe Fassetts utställning – på Millesgården på Lidingö och sen till Södermalm för att se KA Almgrens sidenväveri och -museum. Guidade visningar på båda ställena.
Privat buss & chaufför samt båtresa t/r. Frukostbuffé ombord på utresan.

Program lördag 18.11:
06.45 Start från bussplan i Mariehamn
08.00 MS Roslagen avgår från Berghamn
09.00 Ankomst till Grisslehamn

Ca 10.45 Ankomst till Millesgården. Guidad visning kl. 11.00 som tar en timme. Egentid på Millesgården.
13.30 Bussen avgår mot Södermalm
14.00 Framme vid K.A. Almgrens sidenmuseum.
Bokad guidning kl. 14.15 som tar en timme.

Efter det fritid.
Bussen avgår mot Grisslehamn kl. 17.00 från överenskommen plats på Södermalm.  

20.00 MS Roslagen avgår från Grisslehamn
23.00 Ankomst till Berghamn, Eckerö

Bussen går tillbaka till Mariehamn.

Alla tider är lokala.

Millesgården
Kaffe Fassett: The Power of Pattern är en djupdykning i Fassetts konstnärliga vision. Verken som ställs ut kommer från konstnärer från hela världen, handplockade av Fassett själv, och visar vidden av hans inflytande. Utställningen fokuserar på den senare delen av Fassetts konstnärskap där han framför allt har arbetat med quiltning och utvecklat mönstrade tyger för ändamålet.
Utställningen breder ut sig längs konsthallens golv, väggar och tak och omsluter besökaren med ett överflöd av färger, mönster och texturer. Den kreativa processen löper som en röd tråd genom utställningen och bjuder besökaren på en uppslukande visuell upplevelse. Mer info om Kaffe Fassetts utställning https://www.millesgarden.se/utstallningar/aktuella-utstallningar
https://www.fashiontextilemuseum.org/exhibitions/kaffe-fassett-the-power-of-pattern

K A Almgrens sidenväveri och museum.
Det enda ännu aktiva sidenväveri som finns kvar i Norden. Här vävs sidentyger och band på originalmaskiner i sin ursprungliga fabriksmiljö från 1860-talet. Det är också en plats för utställningar och program där det textila går som en röd tråd. Här möts samtid och historia. https://www.kasiden.se/

PRIS: Medlemspris 80€ om vi blir över 20 personer. Resa, frukost, inträden och guidningar ingår. 95€ för icke-medlemmar.
Anmäl dig senast 9 november, bindande anmälan!
Använd gärna det här formuläret så får vi in alla uppgifter. https://forms.gle/WSxem2q6PJcbuJv89

Har du problem med formuläret kan du alltid mejla till kontoret och anmäla dig så. Uppge födelsetid och natonalitet i så fall, och om du vill stiga på bussen längs vägen ut till Eckerö.

Välkommen med!