Sommarens stora konsthantverksutställning, FESTIVAL, på Eckerö Post & Tullhus, produceras av föreningen Ålands Slöjd & Konsthantverk och Ålands museum.

Utställningen presenterar konsthantverk i många olika tekniker av hantverkare från Åland och Norden.

Temat är brett, det finns festivaler för nästan alla intressen nuförtiden. Hantverkarna har fritt fått välja hur de tolkar temat.

I utställningen visas verk av 24 åländska hantverkare men även av gästande kurs- och workshopsledare från Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland, totalt 46 konsthantverkare deltar i FESTIVAL.

De nordiska deltagarna leder kurser och workshops under hantverksfestivalen, SLOYD FEST, som Ålands Slöjd & Konsthantverk arrangerar vid Eckerö Post & Tullhus 29 – 30 augusti.
Hemsidan www.sloydfest.net fylls på vartefter programmet blir klart.
På festivalen kan besökarna uppleva kurser, workshops, föreläsningar och uppvisningar i många olika hantverkstekniker och material. Det blir även en marknad för kvalitetshantverk från hela Norden.

Det här är ett viktigt kulturutbyte mellan de nordiska länderna som inleddes med förra sommarens utställning, ÖAR – Island craft, på Eckerö Post & Tullhus.

Samarbetet mellan de olika nationerna 2019 föll mycket väl ut och utställningen lockade väldigt många nöjda besökare till Åland och Eckerö och fortsätter därför även i år!

Utställningen FESTIVAL visas på andra våningen (ingen hiss) i Eckerö Post- & Tullhus
från början av juni – 27.9 2020. Öppet alla dagar kl. 10-18, fri entré.

På grund av läget med Coronaviruset är det ännu oklart när FESTIVAL invigs och om det alls blir någon vernissage, men utställningen öppnar troligen i början av juni om det är möjligt.  Vi informerar när vi vet något mera bestämt om öppningen.

Lite bilder av några av de åländska deltagarnas alster: