Nu öppnar Galleriet igen efter lite renovering i januari. 
Och vi börjar med en fotoutställning av Tiina Tahvanainen och Hülya Tokur-Ehres.  
Utställningen heter Timetravelling och visas 4-28. februari. 

Välkommen till vernissage av utställningen torsdag 4 februari kl. 18-20.

Timetravelling

Vi människor har alltid rest. Vi drivs av en längtan att upptäcka nya platser och lära känna nya människor. Vad gör vi när vi inte kan eller får resa? Kan vi resa i tiden?
Just nu delar vi in tiden i före och efter pandemins start.
…..
Gatufotografi är ett sätt för oss att observera vår omgivning, kulturen, och framför allt människorna i miljön.
Det blir som en spegling av samhället vi befinner oss i. Bilderna i utställningen är från olika länder i Europa och fotade på resande fot under året innan pandemin bröt ut. En del av bilderna är från folkrika Istanbul medan andra bilder visar intima ögonblicksbilder från Paris romantiska gator.

På så vis tar alla bilderna oss på en tidsresa innan pandemin.
….
Meningen med ett stilleben är att vi använder oss av objekt som vi arrangerar på ett visst sätt, och genom att titta på slutresultatet får tingen en helt ny betydelse.

För att göra egna fiktiva resor kan man bygga små världar av det förflutna. Man kapslar in tiden genom dammiga klenoder som funnits i någon annan människas liv. Telefonen, radiomottagaren och skrivmaskinen agerar huvudpersoner och tidsmarkörer i stillebensbilderna.

De vita handskarnas roll kan ses som en symbol av renlighet och skydd. Idag är vi alla medvetna om hur viktig handhygien är för att inte sprida smitta.

Tiina och Hülya