Har du tänkt att det skulle vara kul att brodera men kommer inte riktigt igång? Du kanske inte minns alla stygn från skolan eller behöver få lite starthjälp. Eller du kanske aldrig har broderat men skulle vilja prova på det?

Broderi är så mycket, det kan vara traditionellt, som i folkdräkter till exempel där det anses viktigt att man följer förlagan och syr de precis rätta stygnen.
Du kan också dekorera till exempel din jeansjacka med broderi.
Broderi har traditionellt setts som ett kvinnligt hantverk, men på senare år har det fått en ny betydelse. Idag används broderi ofta som ett sätt att uttrycka sig politiskt och socialt.

Förutom att vara ett politiskt verktyg kan broderi också vara ett sätt att hitta rofylldhet och stressavlastning. Det är ett hantverk som kräver koncentration och uppmärksamhet, vilket kan vara en bra motvikt till dagens hektiska tempo.


Tillsammans med textilslöjdlärare Barbro Häger kan du prova på olika stygn och material och få tips och råd. Du kan vara helt nybörjare på broderi och ändå delta i workshopen.

Arrangör: Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f.

Plats: Konstföreningens klubblokal, Fabriksgatan 4
Tid:
lördagen 9 mars kl. 10-15.
Deltagaravgift: 30€. Föreningens medlemmar har företräde.
Max 10 deltagare och först till kvarn med bindande anmälan gäller.

Ta med tyg, olika garn, nålar och sax. Det finns också material på plats.
Ta med kaffe och smörgås eller något smått att äta om du önskar.

Anmälning:
Anmäl dig senast 15 februari genom det här formuläret alternativt per mejl till mailto:info@konsthantverk.ax
Kursavgiften faktureras efter anmälan och återbetalas i sin helhet om kursen blir inställd. Anmälan är bindande så fort du fått bekräftelse att du fått plats på kursen.

Barbro har också med sig material, använder du större mängder av det så ersätts det direkt till henne på plats.

Välkommen med!