Datum: Lördagen 20 augusti 2022 kl. 10-15 med lunch inräknat.

Plats: Ålands Landsbygdscentrum

Kostnad: 50€ för medlemmar i Ålands Slöjd & Konsthantverk eller Ålands Fåravelsförening. 65€ för andra. Kursen faktureras i början av augusti.

Anmälan är bindande och deltagande kan avbokas endast mot sjukintyg. Max 20 deltagare.

Under workshopen tittar vi på olika basmodeller man kan tänkas ha glädje av i sin stickade vardagsgarderob. Hur materialval, mönster och färgval kan göra plaggen till dina absoluta favoriter som du vill bära ofta. Under workshopen får du se på plagg och ta del av en del inspirationsmaterial.

Med utgångspunkt i garner som du redan har eller som du vill använda skapar du ett eget inspirations- och arbetsmaterial att använda till höstens och vinterns stickning! Vi samlar inspiration i digitala och fysiska collage, garnkartor och samtalar om plaggtyper och hur man kan anpassa dem.

Du kan skissa på och planera din egen stickade basgarderob! Kanske har du plagg som behöver ändras för att du skall bära dem oftare? Kanske vill du hitta en egen färgskala och lägga grunden till ett eget mönsterbibliotek att applicera på dina egna plagg utifrån plaggtyperna i Erikas bok ”Stickat till vardags”?

Vi pratar lite om inspiration och arbetsprocessen fram till att sätta igång med ett plagg. Vi pratar också om att hitta sitt eget formspråk, inspiration och kreativt fokus i en handgjord vardag.

Det blir handfasta övningar och någon om tekniska finesser som gör de olika plaggen ännu trevligare att sticka och bära.

Erika Åberg. Foto: Linnea Ronström

Presentation:

Erika Åberg är slöjdare, författare och föreläsare som sedan hösten 2014 bor på Gotland. Hon leder resor med hantverkstema där landskapet, traditionen, ullen och nyfikenheten är i fokus. I höst är hon aktuell med sin nionde bok om handgjort skapande och det är kring slöjden och stickningen med material, vardagsplagg och handens kunskap hon bygger sin verksamhet. Hon arbetar framförallt med stickning – både med material och tekniker, med ull men också med andra slöjdtekniker.

Hon är också ena halvan av Görbart – en podd om handgjort skapande.

Instagram: @wynja Mer om Erika kan du läsa här: www.wynjaproduktion.se

Mer om Görbart kan du läsa här: www.gorbart.se

ANMÄLAN med detta formulär. https://forms.gle/VjSgEQ9n5TFCh5o49

VÄLKOMMEN!

Foto i header: Malin Nuhma